© Tarım Pusulası 2021

Hayvancılık Hibe Desteği Nasıl Alınır?

TKDK  kurulduğu yıldan bu yana, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlıyor. Buradaki amaç, tarım sektörünün gelişmişlik düzeyini ve tarımsal nüfusun refah seviyesini yükseltmek. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyumunun sağlanmasını sağlamak. Özellikle girişimlere fırsat tanıyan resmi kurum, 2011’den beri üreticilere yardımcı olmaya çalışırken, tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan kırsal kesime, kaynakları etkin kullanma ve kaynakların veriminin artırılması gibi konularda destek oluyor. Siz de bir girişimci iseniz ve hibe desteği mi arıyorsanız… Özellikle de tarım ve hayvancılık üzerine bir projeniz varsa mutlaka TKDK’ya başvurun. Hemen şunu da ekleyelim, TKDK, daha çok gençler ve kadınlarla ilgili projeler gerçekleştiriyor. Pek çok yatırımcının IPARD fonlarından faydalanmasını sağlıyor. Halihazırdaki yatırımlara destek olurken, yeni yatırımlara yönelik geliştirme çalışmaları ile hizmet vermeyi sürdürüyor.Et, süt ve yumurta imalatını destekleyerek girişimcileri özendiren TKDK, hayvancılık sektöründe büyük baş, küçük baş ve kanatlı hayvan imalatı yapan yerlerin daha modern hale getirilmesinde ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlar için destek sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 12.06.2017 tarihinde IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı ilanına çıktı. Bu fırsatı kaçırmayın! Peki neler yapmanız gerekiyor? Tarım ve özellikle hayvancılık hibe desteği nasıl alınır?

TKDK Hayvancılık Hibe Desteğinden faydalanmak için başvuru şartları…

TKDK’dan kredi almak isteyenler tkdk.gov.tr bağlantı adresine girerek önce sisteme kayıt olmalı, ardından da ilgili formu doldurarak online olarak başvuruda bulunabilirler. Başvuru sırasında 101, 102 ya da 103 numaralı paketler incelenerek, uygun olanı seçilmeli ve başvuru bu numaralardan birinin seçilmesi ile sonlandırılmalıdır. Başvuruların kabul edilme aşamasında, yatırımcının önerdiği iş planının, hayvancılık hibe destek kredisine uygunluğu araştırılır. Kredinin onaylanması halinde ödemeler, kuruma verilen resmi belgeler baz alınarak, 6 aylık süreçte ilgili bankalara yapılır.

TKDK hayvancılık hibe desteği kredisinin miktarı nedir?

Hibe destek kredisi, 20 bin avro ile 1 milyon avro aralığında değişiyor. Örneğin kanatlı et imalatında 15 bin ile 500 bin avro, kaz imalatında 20 bin ile 25 bin avro, kırmızı et imalatında ise 20 bin ile 1 milyon avro arasındaki değerlerde hibe destek kredileri veriliyor. Harcamalardan 500 bin TL’nin üzerinde olanlar iki seferde bankaya iade edilirken, 500 bin TL’nin altındakiler tek seferde bankaya iade ediliyor.

Süt imalatındaki hibe desteği kredisinin şartları nelerdir?

Süt imalatı ile ilgili hibe desteği kredisinden faydalanabilmek için;

Et imalatındaki hibe desteği kredisinin şartları nelerdir?

Et imalatı ile ilgili hibe desteği kredisinden faydalanabilmek için;

Tavuk imalatındaki hibe desteği kredisinin şartları nelerdir?

Tavuk imalatı ile ilgili hibe desteği kredisinden faydalanabilmek için;

Hayvancılık hibe destek kredileri özellikle, hayvancılık sektöründe kendi işini kurarak işinde ilerlemek isteyen kişiler için önemli olduğu kadar; et, süt ve tavuk imalatına yardımcı olması, çıkan mamüllerin işleme alınması ve tüketici ile buluşturulması konularında da önemli katkı sağlıyor. TKDK, hayvancılık sektörüne sağladığı desteği 42 il ve 2 bölgede sürdürüyor. Girişimciler, TKDK ile anlaşma protokolü imzalayan bankalar aracılığıyla hayvan kredisi alabiliyor. Kurum, harcamaların yarısını karşılarken, kredi talep edecek girişimcilerde bazı şartlar arıyor. Bu şartlar;

Girişimciler, “hayvancılık hibe desteği nasıl alınır?” sorularına daha detaylı yanıt alabilmek için kurumun internet sitesine bakabilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER