Güneş Enerjisi İle Sulama Ve İşletmelerde Kullanımın Avantajları
Tarım''
Hesaplamalar 365 Gün ve 6,5 saat çalışmaya göre hesaplanmış ve bakım maliyetleri eklenmemiştir. Bakım maliyetleri eklendiğinde aradaki fark iyice açılıyor. Kendinize göre hesap yapmak için toplamı 6,5 bölerek çalışma saatiniz ile çarpmanız yeterlidir. Motor gücüne göre hesap yapmak isterseniz 3 bölerek bulunan sonucu sizin motor gücü ile çarpmanız yeterlidir. 1 kw = 1,34 hp yapar. 1 hp işe 0,74 kw yapar.
Sulama sistemleri bir çok motor ve su kaynağına, suyun taşınacağı yer, su ile motorun kot farkı, motor gücü, basma seviyesi ve günlük kaç sat çalışacağı ne kadar su çekeceğine bağlı olarak değişik motor ve sistem kullanılır. Kuyulardan, sondajdan, dere yatağından ya da nehir, göl gibi kaynaklardan sulama için damla sulama, yağmurlama sulaması ve kanal sulaması yapılır.
Cebinizdeki nakit parayı her zaman vermek yerine uygun fiyatlı ve yeterli güçte bir sistem kurduğunuzda 30 yılla yakın para vermeden sulamayı bedavaya yaparak daha fazla ürün üretirsiniz ve paranız da cebinizde kalır. Zaten tarımsal üretimde ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı karlılığını kaybeden tarımda maliyetleri azaltmanın en etkili yollarından biridir. Sulama yapılmadığı anlarda sistem seyyar montaj edilerek ev ya da hayvancılık için kullanılan mandıralara götürülerek elektrik kullanımına devam edilir.
Böylece sulama yapılmadığı zamanlarda sistemden üretilen elektrik kullanılmaya devam eder. Yukarıdaki hesaplama da motor güçleri esas alınmış sadece 3 kw'lık motor için hesaplanmış rakamlardan oluştu. Aynı zamanda sürekli çalışması gereken süt işletmelerini, tarımsal ürün paketleme ve fabrikalarda ki elektrikli motorlarını düşünürsek bu sistemin ne kadar karlı ve maliyetlerinizi azaltan eşi benzeri olmayan bir yöntem olduğunu daha net görebilirsiniz.
Bir düşünün en küçük çaplı işletmede enerji harcayan motorların 5 tane olduğunu ve aynı zamanda ısıtıma ve soğutma gibi sistemlerin enerji harcamasını da eklersek aylık giderler çok yüksek oranda oluyor. Öyle ki 10 yıllık bir işletmenin en büyük giderlerinden birisi elektrik giderleri oluyor. İşletmeye 10 yılda kalan para elektrik faturasından daha az olduğunu bir düşünün o zaman karınızı 2'ye katlamış olmaz mısınız? Üstelik üretimden ihtiyaç fazlasını devlete satarak da gelir elde etmekte var. Zengin olmak küçük giderleri yok etmekten başlar. Küçük giderlerden kalan para ile büyük yatırımlar meydana gelir.
Aynı zamanda; Tarımsal işletmeler, Tarım ürünleri yetiştirenler, orman ürünleri vb. Büyük baş hayvan yetiştirme, Küçük baş hayvancılık, balık yetiştirme çiftlikleri, Kanatlı hayvancılık ve seralarda sulama, ısıtma ve serinletme de rahat rahat kullanımında devlet tarafından da hibeler yakın zamanda tekrar açıklanacaktır.
İlginizi Çekebilir