© Tarım Pusulası 2021

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü’nde Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi Verdi

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Boztekke İlköğretim Okulu’nda öğrencilere yönelik “Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni” konulu bir eğitim programı düzenledi.

Toplam 40 öğrencinin katıldığı eğitimde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları tarafından, öğrencilere satın aldıkları gıda ürünlerinin son tüketim tarihlerine dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, ambalajı bozulmuş ya da tarihi geçmiş ürünlerle karşılaştıklarında, ‘Alo Gıda 174’ hattı üzerinden şikâyet edebilecekleri bilgisi verildi. Eğitimde sağlıklı beslenme ve hijyenin önemi de vurgulanarak, öğrencilere konuyla ilgili sunumlar yapıldı.

Eğitim sırasında öğrenciler, gıda güvenliği ve hijyenle ilgili merak ettikleri soruları sorarak, uzmanlar tarafından detaylı yanıtlar aldılar. Etkinlik, öğrencilerin gıda güvenliği bilincini artırmayı ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği ve hijyen konularında bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, toplumun her kesimine güvenli ve sağlıklı gıdaya erişim bilincinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER