© Tarım Pusulası 2021

Gercüş Ziraat Odası, Tarımsal Danışmalık Yetki Belgesi Aldı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDEKİ ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI'NA TARIMSAL DANIŞMALIK YETKİ BELGESİ VERDİ.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Batman’ın Gercüş ilçesindeki Ziraat Odası Başkanlığı’na tarımsal danışmalık yetki belgesi verdi.
Konu ile ilgili bir açıklama Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne müracaatları sonucunda Ziraat Odası’nın tarımsal danışmalık yetki belgesi kazandırdıklarını söyledi. Alınan belge sayesinde ilçe genelinde çiftçilikle uğraşan vatandaşların, tarımsal danışmanlık hizmeti vermeyi planladıklarını belirten Öner, "Gerekli iş ve işlemleri tamamladıktan sonra,odamız adına yönetim kurulumuz tarafından yetkilendirdiğimiz uzmanlar vasıtasıyla ilçemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin kalitesini ve ürün miktarını artırmayı planlıyoruz. Tarımsal Danışmanlık, üreticilerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması anlamına gelmektedir. Danışmanlık hizmeti faaliyete geçtiğinde ise çiftçilerimiz danışmanlık hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler" dedi.

"ZİRAAT MÜHENDİSLERİ İSTİHDAM EDİLECEK"

Tarımsal danışmanlık kapsamında 8 ziraat mühendisi istihdam edileceklerini ifade eden Öner, "Oda tarafından danışmanlık ofisi açılacak burada devamlı ziraat mühendisleri çiftçilerin sorunların çözmek için çalışacaklar ilçede kurulan erken uyarı tahmin sistemi entegre çalışacak mühendisler gerekli tüm yardımı çiftçilere verebilecekler. Danışmanlık sistemi sayesinde GAP -TEYAP uzmanları ise yine ziraat odasında işbirliği halinde olup 3 uzman ziraat mühendisi destek verecek. Yetki belgesi aldıktan sonra üniversitelerle daha etkin çalışabilmemiz için ve odamıza danışmanlarımıza danışmanlık yapabilmeleri için değerli hocalarımızı davet ettik. Davetimiz sonucunda Dicle Ziraat Fakültesi bahçe bitkileri öğretim görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Karataş ve Siirt Ziraat Fakültesi Tarımsal Altyapı ve Sulama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Aydın ve GAP İdaresi Batman ekibinden Ahmet Menteşe ve Sabahattin Tüzün ile sulama uzmanı İbrahim Şahin ilçemizde incelemelerde bulunarak odamıza danışmanlık hizmeti vereceklerini beyan ettiler. Daha önce ilçemiz GAP İdaresi Başkanlığı tarafından iş birliği protokolü imzalanmıştı. Böylece en kısa zamanda Dicle Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalayıp Gercüş çiftçisinin hizmetinde olacaklar. Küçük bir ilçe olmamıza rağmen tarım potansiyeli yüksek bir ilçeyiz GAP İdaresi GAP-TEYAP, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin protokolü ile daha güçlü bilinçli ekonomik olarak kazanan bir tarım sektörü yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER