© Tarım Pusulası 2021

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Mor Karaman Irkı Koyunlar Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Bingöl'de mor karaman ırkı koyunların dağıtımı için hak sahiplerinin huzurunda kulak küpe numaralarının kuraları çekildi. Kuraları çekilen hayvan yetiştiricilerine morkaraman ırkı damızlık koyunların dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında başvuran, Yazgülü Köyünden M.Fatih BATBAŞ, Dik Köyünden Selami KAYSADU ve Birsel BELEK, Şaban Köyünden Nazime KAYMAZ,  Yumaklı Köyünden Halime KAYA, Sancaklı Köyünden Aysel BEGİÇ; Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM, İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü  ve uzman personelin gözetiminde mor karaman ırkı koyunları hak sahiplerine dağıtımı yapıldı. Her bir genç çiftçiye 38 koyun ve 2  koç, toplam 240 baş mor karaman ırkı koyun dağıtımı yapıldı.

İl Müdürü Mehmet YILDIRIM  "İlimiz genelinde uygulanacak 187 adet projenin olduğu ve bu güne kadar 48 proje uygulanarak hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda; Merkeze bağlı köylerde 66, Karlıova 31,  Solhan 27, Genç 26, Adaklı 12, Kiğı 11, Yedisu 11 ve Yayladere ilçesinde 3 proje uygulanacaktır.  Bu projelerin konu dağılımları ise; 94 adedi büyükbaş hayvancılık projesi,  37 Adedi küçükbaş hayvancılık projesi, 42 adedi Arıcılık projesi,  7 adedi kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve 7 adedi ise bitkisel üretim projeleridir, yetiştiricilerimize hayırlı olsun.   

Proje kapsamında hak kazanan çiftçilerimize büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımına devam edilecektir." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER