© Tarım Pusulası 2021

Genç Çiftçi Projeleri Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında 2016 yılında ilk kez uygulamaya konulan, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin 2016/8540 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve devamında yayınlanan tebliğle uygulamaya girmişti.

Projenin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir.

Karamürsel Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne yapılan başvurular sonucunda 10 adet proje onaylanmış ve proje başına toplam 30.000 TL lik hibeden yararlandırılmıştır. Proje dağılımı; 5 adet büyükbaş hayvancılık, 4 adet Arıcılık ve 1 adet Kapama meyve bahçesi kurulumundan ibarettir.

Büyükbaş projesi için 5 kişiye 6’şar damızlık düve olmak üzere toplam 30 adet büyükbaş hayvan Gıda Tarım ve Hayvancık Bakanlığına bağlı TİGEM tarafından temin edilerek, Karamürsel İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Büyükbaş hayvanlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmure Kuk ve İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından aynı gün içinde  İnebeyli mahallesinden Özlem Maya, Hayriye mahallesinden Gülbahar Yavuz, Karapınar mahallesinden Nejla Özalay ve Ayşen Canbakış, Akçat mahallesinden Mustafa Pınar isimli proje sahibi çiftçilere dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER