© Tarım Pusulası 2021

Fuar’da Buzağılar Boy Gösterdi

Malatya 10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapsamında, "En İyi Buzağı" yarışması düzenlendi.

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla düzenlenen "En İyi Buzağı" yarışması yapıldı.

Yarışmaya İl Müdür Vekili A.Turan KARACA, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri AKIN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket BAŞYİĞİT, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürümüz Zeki SADAK, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul ÖZDEMİR, Birlik ve Oda Başkanları, Üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak kürsüye gelen Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Ergün GÜNAYDIN, birliğin temel amacının üstün verimli hayvanların yetiştirilmesi, ön soy kütüğü ve soy kütüğüne ait işletmelerin verim kayıtlarının tutulması olduğunu belirterek, yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. GÜNAYDIN, yarışmanın asıl amacının üyeler arasında kalite anlamında rekabet sağlamak ve üstün verimli hayvanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sayın Sabri AKIN ise "İlimizin tanıtılması ve kültürel etkinlik yapılması noktasında gerçekleştirdiğimiz bu tür fuar etkinlikleri ile ilimiz ekonomisine katkı sunmayı hedeflemekteyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak ilimizi tanıtmak için dönem dönem tarım fuarı, kitap fuarı, genel sanayi fuarı, yapı ve dekorasyon fuarı olmak üzere bu yıl inşallah 11 civarında bir fuar etkinliğimiz olacak. Bu fuarlardaki temel amacımız ekonomik sosyal anlamda bir duyarlılık oluşturmaktır" diye konuştu.

Orhan BAKIRCIOĞLU, Arif ÖZTEKİN ve Badin KILIÇ'tan oluşturulan Jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, Birinciliği Yazıhan'dan Kalip AKKAYA, İkinciliği Yazıhan'dan Şaban KARAKOÇ ve Üçüncülüğü Hekimhan'dan Mustafa IRGAT'ın yetiştirdiği buzağılar kazandı.

Yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine altın ve katılım belgesi takdim edildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER