© Tarım Pusulası 2021

Fiyatı üreticiyi üzdü, saklıyorlar! İnternetten satan da var...

Bu sezon fındığını istediği fiyattan satamayan Karadenizli bazı üreticiler, ürünlerini internetteki alışveriş sitelerinden satışa çıkardı. Bazı üreticiler ise fiyatın artacağı beklentisiyle ürününü evinde bekletiyor.

Serbest piyasada oluşan fiyatlardan memnun olmayan bazı  fındık üreticileri, çareyi ürünlerini internet üzerinden satışa sunmakta buldu.

Üretimi yapılan illerin serbest piyasalarında fındık ortalama 13 liradan işlem görürken, bazı üreticiler fiyatın artacağı beklentisiyle ürününü  evinde bekletiyor. Fındığını saklamak yerine aklındaki fiyattan satmak isteyen  bazı üreticiler ise alternatif yollara başvuruyor.

İnternetteki alışveriş sitelerini tercih eden üreticilerin bazıları 1 kilogram kabuklu fındığı 20 liradan satışa çıkarırken, kimisi de 25 liradan satışa sundu.

Satış ilanlarında fındığın kalitesiyle ilgili bilgiler de veren  üreticiler alıcılara, kapıda ödeme, ücretsiz kargo gibi farklı seçenekler de  sunuyor. Üreticiler toptan ve perakende satışta ise fiyatları ayrı tutuyor.

İnternete ilan veren Düzceli üreticilerden Serkan Özen, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, bu sezon rekolte az olmasına rağmen fiyatların bir türlü  artmadığını belirterek, "Ben de çareyi fındığımı internet üzerinden satışa çıkarmakta buldum. Oldukça kaliteli olan fındığın kilogramını 25 lira olarak belirledim." dedi.

Kendi üretimleri olan organik fındığı satışa sunduğunu ve fındığının kalitesine güvendiğini dile getiren Özen, yaklaşık 4 ton fındığı olduğunu, arzu  edenlerin bu fiyattan alabileceklerini söyledi.

Ordulu üreticilerden Selçuk Tiryaki ise bu sezonun mahsulünü  internette satışa sunduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 2 ton fındığı internet  üzerinden satışa sundum. Kilogram fiyatını ise 20 lira olarak belirledim. Fındık  oldukça kaliteli olup randımanı da iyidir. İlgilenmek isteyenler bana  ulaşabilir." diye konuştu.

'ÜRETİCİLERE BAŞKA ÇARE BIRAKMADILAR'

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticilerin düşük fiyat  karşısında böyle bir yol seçtiğini belirterek, "Üreticiye başka yol başka çare  bırakmadılar. Üreticiler de düşük fiyat karşısında son çare olarak interneti seçti. Üretici kendi fındığını kendi pazarlıyor. Üretici böylelikle zararını da  bu şekilde kapatmaya çalışıyor. Temennimiz ve beklentimiz bir an önce fiyatların yükselerek üreticilerimizin daha fazla perişan olmaması." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER