© Tarım Pusulası 2021

Firmaların Süt Alımındaki Yavaşlama, Üreticiyi Zor Duruma Sokuyor

Denizli / Harun Göksel; Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, süt üreticileri, tüketimdeki azalma nedeniyle firmaların süt alımında ayak sürümesi karşısında zor günler geçiriyor. Acıpayam Süt Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, hayvancılık sektörünün bu dönemde yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu.

“Hayvanlarda yaz aylarında süt üretimini durduralım, tatil yapalım diye bir şey söz konusu değil,” diyen Yılmaz, Denizli bölgesinde birliğe bağlı 1600 üreticiyle günlük 150 ton civarında süt üretimi yapıldığını belirtti. Bu süt miktarının 80 tonunun birlik üzerinden, kalan 70 tonunun ise Tarkoop ve Tarım Kredi Kooperatifleri ‘ne bağlı Aynes’e verildiğini ifade etti.

Başkan Yılmaz, üreticilerin iyi bir ticaret yapması gerektiğini vurgulayarak, yem, ilaç ve veteriner hekim hizmetlerinin Tarım Kredi Kooperatiflerinden alındığını söyledi. Ayrıca, süt üretiminde hijyen koşullarının sağlanması ve rasyon hazırlama gibi konularda verilen eğitimlerin üreticiler arasında büyük destek gördüğünü belirtti.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Pembe Çizmeler” projesi kapsamında kadın süt üreticilerine hijyen eğitimi verildiğini ve eğitim sonunda üreticilere pembe çizmeler hediye edildiğini kaydeden Yılmaz, bu proje ile bölgenin kaliteli ve hijyenik süt üretimi konusundaki önemini vurguladı.

Ayrıca, Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifleri ile 20 yıldır birlikte çalıştıklarını ve bazı firmaların bayram tatillerinde süt almamaları, yaz aylarında da süt alım fiyatlarını düşürmesine rağmen, Aynes’in fiyatı sadece 50 kuruş düşürerek 15 TL seviyesinde tutmasının, bayram tatillerinde de süt alımına devam etmesinin, bölgedeki üreticilerin üretime devam etmesini sağladığını belirtti. Diğer bölgelerdeki düşük süt alım fiyatlarına da dikkat çeken Yılmaz, her bölgeye bu tür yatırımların yapılmasının önemine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER