© Tarım Pusulası 2021

Fazla avlanan palamut tuzlanmaya başlandı

Av yasağı sezonunun ardından bol miktarda avlanan palamut, balıkçılar tarafından daha sonra tüketilmek üzere tuzlanmaya başlandı.

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından bol miktarda avlanan palamut,Sinop'ta balıkçılar tarafından daha sonra tüketilmek üzere tuzlanmaya başlandı.

Karadeniz'de bu sene yaşanan palamut bereketi hem balıkçıların hem de tuzlu balık sevenlerin yüzünü güldürdü. Sinop'ta balıkçılıkla geçinen Çetin Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamudu tuzlama işlemine bu yıl erken başladıklarını söyledi.

Normal şartlarda tuzlama işleminin av sezonunun sonuna doğru yapıldığını ifade eden Yaşar, "Ancak palamudun bu kadar bol olması bizi erken tuzlamaya sevk etti." dedi.

Yaşar, balığı tuzlama işlemini şöyle anlattı:

"Balıkları iki gün suda bekletiyoruz. Burada amaç balığın tam kendi rengine kavuşmasıdır. Sonrasında ise başı ve kuyruğunu gövdesinden ayırarak dilimler haline getiriyoruz. Bize göre dilim sayısı da en fazla üç olmalı. Son olarak tuzlayarak kavanozlara koyuyor ve tüketilmeye hazır hale getiriyoruz."

Sinop'ta tuzlanan balıklar kavanozların büyüklerine göre 70 ila 200 lira arasında satılıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER