FAO'dan Mültecilere İstihdam Fuarı
Teknoloji6 Aralık Perşembe günü yapılacak İstihdam Fuarı kapsamında teorik ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan Suriyeli mülteciler ve Türk vatandaşları potansiyel işverenler ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar.
Avrupa Birliği (AB) tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yoluyla fonlanan ve Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yürütülen projede, geçici koruma statüsündeki kişilerin çalışma izni başvuruları ve mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışma izni muafiyeti, tarımda çalışanlara yönelik sosyal güvenlik gereklilikleri gibi konularda bilgi verilecek ve kursiyerler potansiyel işverenler ile bir araya gelme fırsatı bulacaklar.
Fuar açılışında FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu’nun yanı sıra proje ortaklarından Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Ordu Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Fuarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Uluslararası Koruma Geçici Koruma ve Muafiyetler Daire Başkanlığı ve İzmir İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’nden yetkili ve uzmanlar geçici koruma statüsündeki kişilerin çalışma izni başvuruları, mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışma izni muafiyeti ve sosyal güvenlik gereklilikleri üzerine bilgilendirme yapacaklar. FAO, proje faaliyetleri kapsamında ayrıca İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.
“Geçim Kaynaklarına Erişimin Güçlendirilmesi Amacıyla Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Tarımsal Bilgilerinin Artırılması (OSRO/TUR/702/HCR)” projesi kapsamında Suriyeli mültecilerin ve Türk vatandaşlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kursiyerlere tarımsal teorik ve mesleki eğitimler verilmektedir. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin ekonomik bağımsızlıklarını elde edebilmeleri için uzun dönemli istihdamları hedeflenmektedir. Proje Adana, Gaziantep, İzmir, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa dahil olmak üzere 6 ilde yürütülmekte ve projeden 865 mülteci ve Türk vatandaşı yararlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir