© Tarım Pusulası 2021

FAO Türkiye Uygulamalı Çiftçi Okulları ile kadın istihdamına destek oluyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürüttüğü “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi’’ projesi kapsamında Uygulamalı Çiftçi Okulu (UÇO) katılımcılarına girdi paketlerinin dağıtımına devam ediliyor.  FAO’nun 10 ilde uyguladığı proje kapsamında bu zamana kadar 57 UÇO grubunun eğitimleri tamamlamıştır. Bu yılın sonuna kadar toplam 60 grupta 1500 faydalanıcının çeşitli konularda UÇO eğitimleri tamamlanmış olacak. 

Proje kapsamında İzmir’in Menderes ilçesinde kesme çiçek üretimi yapan 25 kadın çiftçiye 13 Aralık 2021 tarihinde FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’in katılımı ile sertifikaları ve UÇO girdi paketi olarak sera naylonu dağıtımı yapıldı.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Uygulamalı Çiftçi Okullarıyla, iyi tarım uygulamaları ve iklim dostu tarım uygulamalarının çiftçinin gündemine getirildiğine değindi.  Paylaşımcı bir anlayışla uygulanan yeni teknolojilerin tarım sektöründe önemini vurgulayan Selışık ‘’FAO olarak küresel düzeyde açlığın giderilmesi, gıda israfının önlenmesi, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleriyle projeler yürütüyoruz. UÇO yaklaşımının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması, tarımsal üretimin artırılması hedefine büyük katkı sunuyor. ’’diyerek proje kapsamında çiftçilere dağıtılan paketlerin hayırlı olması dileklerini iletti.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen yaptığı konuşmada, proje sayesinde İzmir ilinde tarım sektöründe çok faydalı işler yapıldığını, üreticinin, çiftçinin çalışmalarına küçükte olsa dokunuluşlarda bulunulduğunu, mesleki eğitimler sayesinde kırılgan gruplara istihdam sağlandığını ve Uygulamalı Çiftçi Okulları ile de çiftçilerin bilgilerini katılımcı bir anlayışla attırdığını belirtti. Bu gibi çalışmaların devamı konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Etkinlikte, proje kapsamında mesleki eğitimlerini tamamlayan kadınların okul öncesi yaştaki çocuklarına eğitim setleri dağıtıldı. Proje faydalanıcısı çiftçiler de konuşmalarında Uygulamalı Çiftçi okullarından oldukça faydalı bilgiler edindiklerini ve tecrübe paylaşımının özellikle sahada gerçekleşmesinin önemine vurgu yaparak girdi paketlerini teslim almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Proje kapsamında 10 ilde toplam 6200 faydalanıcıyla ulaşılması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER