© Tarım Pusulası 2021

En Güzel Buzağı Yarışması Düzenlendi

Bingöl İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Bingöl'de Hayvan Islahı Çalışmalarının Geliştirilmesi ve Personele Ultrasonografi Eğitimi Verilmesi projesi kapsamında Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Düzağaç kampüsünde gerçekleşen En Güzel Buzağı Yarışması’nda birbirinden güzel buzağılar birbirleri ile yarıştı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan KOÇ: “İlimizin hayvancılık potansiyeli yüksek olması önem arz etmektedir. Hayvancılığın gelişmesi için Simental ırkı bölgemize has bir özelliğe sahiptir. Üreticilerimiz daha iyi verim almak için Simental ırkı tercih etmektedir. Düzenlenen bu buzağı yarışması, halkımızın Simental ırkını daha çok tercih etmesi içindir. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM programda yaptığı konuşmasında: “Bu etkinliklerin amacı, ilimizin hayvancılık potansiyelinin yüksek olması münasebetiyle, hayvan kalitesini ve verimini arttırmak adına bu faaliyetler yapılmaktadır. Bu ve buna benzer birçok faaliyet daha gerçekleştirilerek hayvancılığı ilimizde daha iyi noktalara taşımayı düşünüyoruz. Bu etkinliğe katılarak, etkinliği şenlendiren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programda yaptığı konuşmasında üreticilere hayırlı, bol, bereketli kazançlar dileyen Vali Yavuz Selim KÖŞGER: “Sunucu arkadaşım dedi ki, ‘Sayın Valimiz karlı bir günde bizlere beraberdi, güneşli bir günde de bizimle beraber’. Bizim sizlerle olan beraberliğimiz hava şartlarına bağlı değil, biz her zaman beraberiz. Biz milletimizle beraberiz ve aynı istikamete kararlı, istikrarlı adımlarla yürüyoruz. Ülkemizin daha iyi şartlara erişmesi için, daha kalkınmış, müreffeh, her anlamda huzurlu bir ülke olması için hep birlikte aynı istikamete doğru yürüyoruz.

Etkinliği tertip eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu üretimin en güzel verimlerinden biri bu buzağılar ve bu buzağıların en güzelini seçeceğiz bugün. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun, bereketler getirsin.

Artık çiftlik hayvancılığından endüstriyel olmuş besiciliğe geçiş yapmamız lazım. Daha kaliteli, daha verimi yüksek, ıslah edilmiş ırklar yetiştirmemiz lazım. Emeğimizin karşılığını daha iyi verecek ırklara yönelmemiz lazım. Bol, bereketli kazançlı günler diliyorum” dedi.

En İyi Buzağı Yarışmasında; 34 numaralı buzağı üçüncü, 12 numaralı buzağı ikinci ve 10 numaralı buzağı birinci oldu.

Buzağısı üçüncü olan Şerafettin KAYA’ya ödülü Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali BAYRAM, buzağısı ikinci olan Yavuz SÖNMEZ’e ödülü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM tarafından verildi. Yarışmada birinciliği elde eden 10 numaralı buzağının sahibi Mehmet Kazım GÜNDÜ’ye ödülü Vali Yavuz Selim KÖŞGER tarafından verildi.

Programa Vali Yavuz Selim KÖŞGER’in yanı sıra Vali Yardımcısı Numan Tahir ŞİMŞEK, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali BAYRAM, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan KOÇ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER