© Tarım Pusulası 2021

Elazığ 3. Gıda Tarım Fuarı Açıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Tarım fuarları; Sektörde yer alan ve sektörden hammadde temin eden bütün aktörlerin en kolay ve toplu bir şekilde bir araya geldikleri, Üretime dair yeni teknolojilerin ve sistemlerin, aynı zamanda yeni ürün ve üretim sahalarının tanıtıldığı organizasyonlardır”

Elazığ’da 12 bin metrekare alanda 82 firmanın 200 markasıyla katıldığı fuarın 3. Gıda Tarım Fuarı açıldı.

Fuara Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Fuar açılışında konuşma yapan Elazığ Çetin Oktay Kaldırım, fuarın ekonomiye katkı sağladığını belirterek; "Özellikle çiftçimize, üreticimize, tarım ve gıda sektöründe iştigal eden üreticilerimize, ilimize ve ülkemize inşallah ciddi katkılar verir." dedi.

Konuşmasının devamında Vali Kaldırım, "Burada 82 firmanın 200'e yakın markasını hepimiz göreceğiz. Geçen yıl hem ilimizden hem de il dışından 35 bin katılımcı fuarı ziyaret etti. Bu sene hedef 40 bin ziyaretçi. Yeni fuar alanı ile birlikte bölgede ve ülkemizde, fuar sayısı ve katılımcı sayısı artarak  başarılı hale gelecektir. İlimiz, tarım ve hayvancılık yönünden markası olan bir şehir. Gelişen bir şehir, hem de kültür geçmişi sağlam bir şehir. Dolayısıyla markalaşmış olan orciğimizle, ağın leblebisi ile boğazken üzümüyle inşallah sadece ulusal pazarlarda değil, uluslararası pazarlarda ciddi markalaşma ve pazarlama çalışmaları yürütülmekte. Tabi üretimden ziyade katma değer oluşturma, katma değer ürünler yapma, markalaşma ve yeni pazarlara açılma çok önemli bir konu" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Tarım fuarlarının ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı ve kalkınmasına büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Bu nedenle fuarın tertip edilmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcı firmalara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Tarım fuarları; Sektörde yer alan ve sektörden hammadde temin eden bütün aktörlerin en kolay ve toplu bir şekilde bir araya geldikleri, Üretime dair yeni teknolojilerin ve sistemlerin, aynı zamanda yeni ürün ve üretim sahalarının tanıtıldığı organizasyonlardır. Son yıllarda gelişen küresel olaylardan bir kez daha anlıyoruz ki “Gıdayı kontrol eden dünyayı da kontrol edecektir” . Bu gerçeği göz önünde bulundurarak mevcut tarım kaynaklarımızı korumak ve optimum şekilde kullanımını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız” dedi.

Sektörün genel olarak ekonomiye ve dolayısıyla ülke kalkınmasına yaptığı katkılardan ve Elazığ ilinin bu katkı içindeki yerinden bahseden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ; “Bu katkı içinde fert fert hepimizin payı var ancak en büyük pay hiç şüphesiz ki değerli çiftçilerimizin üreticilerimizindir.  Bizler Bakanlık çalışanlarıyla, çiftçisiyle, üreticisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve ilgili tüm paydaşlarımızla birlikte büyük bir sektörün üyeleri ve büyük bir ailenin unsurlarıyız. Bugün tarım sektörümüz, 82 milyon Ülke nüfusunun yanı sıra, yaklaşık 5 milyon mülteci ve göçmen ile 50 milyon turisti beslemektedir. Komşu ülkeler arasında gerektiğinde mazlumların masumların en güvenli limanı en korunaklı sığınağı olan ülkemizin dünyanın en büyükleri arasında yer almasını ve devamlılığını sağlamak için durmadan dinlenmeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Fuarlar çiftçilerimizin tarıma yönelik gelişmeleri yakından tanıması bakımından son derece önemli etkinliklerdir. Bir kez daha bu organizasyonda emeği geçen bütün katılımcılara teşekkür ediyor, sektörümüzün bütün çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

 İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na hem il içinden hem de çevre illerden ciddi manada iştirak olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Karahan konuşmasının devamında; "İlimizin geçit bölgesinde yer alması sebebiyle Malatya, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Muş gibi illerimizden gelen üretici ve çiftçilerimizi 4 gün boyunca burada ağırlayacağız. Yeni teknoloji ve bakım ekipmanlarını üretici ile doğrudan buluşturacağız. Fuarımızın başta ilimize sektörüne, bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum. Üçüncüsünü açmakta olduğumuz fuarımızda, inşallah 40 binin üzerinde bir ziyaretçiyi hedefleyerek geliştirilmiş olan tohum ve fidanlıkların, makine ekipmanların direk üretici ile buluşmasını sağlayacağız." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER