© Tarım Pusulası 2021

Eğitimlerini Tamamlayan 121 Kadın Çiftçiye Sertifika Verildi

​İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen ''Kadın Çiftçi Eğitimi''ne katılan toplam 121 kadın çiftçiye sertifika verildi.

Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan sertifika törenine; İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Büyükçekmece Ziraat Oda Başkanı Sezgin Erçağı, Sarıyer Ziraat Oda Başkanı Galip Ozan, Başakşehir Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükkara, İlçe Müdürleri ve Sertifika almaya hak kazanan kadın çiftçiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, Türkiye'de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında tarımda çalışan kadınların geldiğini söyledi. Kadınların tarımsal işlerde üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi rolleri açısından da önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Günaydın,  “Buradaki asıl amaç; kırsalda yaşayan kadınlarımıza üretimin her aşamasında katılma bilinci vermek, karar verme ve uygulama konusunda etkinliğe sahip olma yeteneği kazandırmaktır. Böylelikle kadın çiftçilerimizin bilinçlenip güçlenmesi demek, kırsal kalkınma demek olacaktır” diye konuştu.
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise, “İstanbul’da tarım yapılıyor mu” sorusuna, bu programın iyi bir cevap olduğunu belirtti. İstanbul’da çiftçilik yapan kadınlar için bu tür eğitimlerin büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Aygül, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak her zaman İstanbullu çiftçilerin yanında olacaklarını ifade etti. İstanbul’da yapılan tarımsal faaliyetlerin diğer illere göre daha karlı olduğunu söyleyen Aygül “Çünkü İstanbul büyük bir pazar. İnsanlar üretilen gıdaları daha taze yemek istiyor. Üstelik büyük bir nakliye masrafı da yok. Hem evindeki işleri aksatmayan, hem de çiftçilik yaparak ailenin geçimine katkı sunan hanımlarımızı gönülden tebrik ediyorum, programda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen ve 35 gün süren kursta; Kooperatifçilik, Girişimcilik, Liderlik, İklim değişikliği,  Seracılık, arıcılık Büyükbaş hayvancılık, süs bitkileri, Budama teknikleri, peynir, reçel, yoğurt, turşu yapımı, Toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye’de kadın erkek eşitliği alanında mevcut durum, yasal gelişmeler, uluslararası gelişmeler, kurumsal yapılanmalar, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik gibi konular işlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER