© Tarım Pusulası 2021

Dünya Çevre Günü'nün 50. Yılında Kanatlı Eti Sektörü Çevreci Yaklaşımlarını Artırarak Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler, 1973'ten beri her yıl düzenlenen Dünya Çevre Günü’nde dünya çapında farkındalığı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hükümetler ve işletmelerden sivil toplum örgütlerine kadar tüm sektörleri çevreyi korumak amacıyla çözüm bulmak için bir araya gelmeye davet ediyor. Dünya kanatlı eti sektörü de sürdürülebilir üretim koşullarını her yıl daha da ileri taşımak için çalışmalarını devam ettiriyor.

Son 50 yıldır dünyada kanatlı eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamaları için kapsamlı çalışmalar yapıyor. Türkiye’de de sektör son yıllarda teknolojik alt yapısına yatırım yaparak dünya standartlarında ve çevreye en duyarlı şekilde üretimini sürdürüyor. Ayrıca Türkiye’nin 2021 yılında Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’nda Paris Anlaşması’nı onaylaması ile hükümet tarafından açıklanan “2053 yılında sıfır emisyon” hedefi çerçevesinde kanatlı eti sektörü çalışmalarını devam ettiriyor.

Kaliteli ve sağlıklı üretimde en yüksek standarda ulaşmış ve tamamı kayıt altında güvenilir gıda üreten kanatlı eti sektörü, yılların deneyimine dayanan geleneksel uygulamalar ile ileri teknoloji uygulamalarını bir araya getirmeyi başardı. Sektörün bu yenilikçi yatırım ve uygulamaları çevre dostu üretim gerçekleştirmesine katkı sağlamakta ve sürekli artan dünya nüfusunda halkların hayvansal protein açığını kapatmada çok önemli rol üstlenmektedir.

Tavuk yetiştirmek ve üretmek için sağlıklı bir gezegen, tatlı su, verimli toprak ve temiz hava gerekir. Tavuk eti sektörü; sürekli yenilik yoluyla ve hayvan sağlığını titizlikle koruyarak su, tarım arazisi, elektrik, sera gazı ve diğer değerli kaynakların kullanımını önemli ölçüde azaltmayı başardı.

Çevreye saygılı üretim

Tavuk eti üretimi 50 yıl öncesine göre değerlendirildiğinde sektörün çevre ayak izi bugün yüzde 50 oranında azaldı.

Üretimde;

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER