© Tarım Pusulası

DKMP: Burdur’da 4 yasadışı yaban hayvanı evde ele geçirildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Burdur’da mesken olarak kullanılan bir adrese düzenlenen aramada CITES kapsamında yer alan ve bulundurulması yasak 4 yaban hayvanının ele geçirildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), Burdur’da kolluk kuvvetleriyle birlikte yürütülen bir çalışma kapsamında mesken olarak kullanılan bir adrese arama yapıldığını duyurdu.

Açıklamaya göre, ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen aramada, evin yatak odasında plastik kutular içerisinde farklı türlerde dört yaban hayvanı bulundu. Ele geçirilen hayvanlar arasında yaklaşık 2 yaşında olduğu değerlendirilen bir Kırmızı Kuyruklu Boa yılanı, 6 aylık olduğu tahmin edilen bir Burma pitonu, 4 aylık olduğu belirtilen bir Crested Gecko kertenkelesi ile 3–4 yaşlarında olduğu değerlendirilen bir tarantula yer aldı.

DKMP, söz konusu türlerin Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında yer aldığını ve ilgili mevzuat uyarınca kişilerde bulundurulmasının yasak olduğunu bildirdi. Bu nedenle hayvanlara el konularak koruma altına alındı.

Olayla ilgili olarak şahıs hakkında, yürürlükteki kanunlar çerçevesinde idari para cezası uygulandığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER