© Tarım Pusulası 2021

Denizli'de Tarımsal Desteklemeler ve Üretim Planlaması Masaya Yatırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Desteklemeleri ve Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında bilgilendirme toplantılarının ilki Acıpayam İlçesi'nde gerçekleştirildi. Toplantının amacı, 15 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili hususlarda katılımcılara bilgi vermekti.

Toplantıya, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar’ın yanı sıra Acıpayam ve Serinhisar ilçe müdürleri, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Bankası Müdürü, mahalle muhtarları, kooperatif başkanları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, yaptığı sunumda Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’nin detaylarını anlattı. Çınar, bitkisel üretim planı kapsamında Acıpayam ve Serinhisar havzasında belirlenen ürünlerin önemini vurgularken, Bakanlık tarafından belirlenen 13 stratejik ürün ve yem bitkileri grubuna yönelik desteklemeleri de detaylandırdı. Ayrıca, hayvancılık desteklemeleri hakkında da bilgi veren Çınar, bu desteklerin nasıl işleyeceğini katılımcılara aktardı.

Çiftçilerin bu planlama dahilinde daha fazla destek alacağını belirten Çınar, mazot ve gübre desteklerinin kaldırılmadığını, aksine artırıldığını ifade etti. Hayvancılık desteklemelerinin de benzer şekilde devam edeceğini vurgulayan Çınar, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere dikkat çekerek, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Bakanlık olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten Çınar, üretimin ve üreticinin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER