© Tarım Pusulası 2021

Denizli'de Dünya Gıda Günü Coşkuyla Kutlandı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Özel Eğitim Kurumları'nda etkinlik düzenledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş günü olan 16 Ekim, her yıl dünya genelinde gıdanın insanlık için taşıdığı önemi vurgulamak amacıyla kutlanıyor. Bu yılın teması, FAO tarafından "Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı. Kimseyi geride bırakma" olarak belirlendi.

Denizli'deki etkinlik, 16 Ekim 2024 tarihinde PEV Eğitim Kurumları Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürü V. Şehla Akpınar, şube müdürleri, okul müdürü Hilal Tortop, öğretmenler, teknik personel ve öğrencilerin katılımıyla coşkulu bir kutlama yapıldı.

Etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenlere Dünya Gıda Günü’nün önemi anlatıldı. Denizli'nin tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin tanıtıldığı programda, "Gıda Güvenliğinde 5 Anahtar" temalı eğitici bir video gösterildi. Gıda hakkı, dengeli beslenme, gıda israfı ve gıda güvenliği konularında bilgilendirici sunumlar yapıldı. Öğrenciler bu sunumlara aktif şekilde katılarak önemli bilgiler edindi.

Programın sonunda, öğrencilerin gıda temalı şiirleri okundu ve PEV İlkokulu öğrencilerinden oluşan koro, "Turşu" ve "Çikolata" isimli şarkılarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Dünya Gıda Günü etkinlikleri, bu coşkulu performanslarla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER