© Tarım Pusulası 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10.000 ton büyükbaş gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile bir otelde düzenlenen Hırvatistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 600 iş adamının katıldığı toplantıda, Türkiye ve Hırvatistan'ın geleceğe yönelik sağlam temeller atma kararlılığında olduğuna inandığını bildirdi.

Hırvatistan’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İş Forumu’nda konuşma yaptı.

Biz Hırvatistan’ı doğrudan sınıra sahip olmasak da iyi bir komşumuz, dostumuz olarak görüyoruz. Hırvatistan’la ekonomik, askeri, siyasi ortaklıklarımızı geliştirdik.

BÜYÜKBAŞ HAVYANCILIK TİCARETİ

İki ülke arasında Hırvat Cumhurbaşkanı’nın özel isteğiyle 10 bin tonluk büyükbaş hayvanın Türkiye’ye getirilmesi konusunda ekonomi bakanları çalışmalar başlattı.

"PARA CIVA GİBİDİR"

Para denilen olay çok farklı, finansın yönetimi çok farklı. Para adeta bir cıva gibidir. Cıva kendine uygun zemini bulur oraya doğru kaçar. Para da öyledir. O nedenle finansörler insaflı değildir. Kendileri için nereyi uygun görürlerse oraya kaçarlar. Bunun için bize düşen, bu uygun zemini hazırlamaktır. Biz bu zemini hazırlarsak para buraya kaçacaktır.

Türkiye ve Hırvatistan rakip değil, birer ortaktır. Bu nedenle Hırvatistan ile ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Sizlerin de aynı görüşlerde olduğunuzu düşünüyorum ve o nedenle burada olduğunuza inanıyorum. Umuyorum ki, bu forumun aynısı İstanbul’da da yapılır. 

"HEDEF 1 MİLYAR DOLAR"

2006’da ikili ticaret hacmi 270 milyon dolar iken, şimdi krizlere rağmen 355 milyon dolar civarındayız. Hedef artık 1 milyar dolar. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Sayın Kitaroviç ile konuştuk, 1 milyar dolara yükseltme kapasitesini sevgili mevkidaşımda gördüm.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER