© Tarım Pusulası 2021

Çiftçilere Kayın Mantarı Eğitimi

ÇARŞAMBA İLÇESİ AŞAĞI MUSALLA MAHALLESİNDE YAPILAN TOPLANTIDA UYGULANMAYA BAŞLANAN ÇATAK PROJESİ HAKKINDA VE KAYIN MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

Samsun’un Çarşamba ilçesi Aşağı Musalla Mahallesi’nde üreticilere uygulanmaya başlanan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma(ÇATAK) Programı hakkında ve kayın mantarı yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verildi.
Eğitim hakkında bilgiler veren Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “2014 yılında başlayan ÇATAK projesi ile Aşağı Musalla Mahallesi’nde 77 üreticiye 3. kategoride bin 675 dekar alanda 226 bin 125 TL destek verildi. Projeye geçen çiftçiler arazilerinde kimyasal ilaç ve gübre kullanmadıkları için organik tarım faaliyetleri kapsamında bu yıl da arazilerini kontrol ettirerek sertifikalandıracaklar. Sertifikalar ile ileriki yıllarda organik olarak fındık satışı da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Aşağı Musalla Mahallesi’nden 28 üreticinin değerlendirme çalışması devam etmekte. Eğitimin devamında kayın mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdik. Kayın mantarı yetiştiriciliği için misel ekimleri daha çok nisan - mayıs aylarında yapılmaktadır. Bölgemizde ağırlıklı olarak kavak ağaçları tercih edilmektedir. Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen yetiştiricilikte kapak yöntemi diğerlerine göre daha iyi sonuçlar vermektedir. Ortalama bir kütükten mevsim şartlarına ve bakım koşullarına bağlı olarak 25-30 kg arasında ürün alınabilmektedir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER