© Tarım Pusulası 2021

Çiftçiler, Finansbank TMO Kart ile kazanıyor

Ürünlerinin bedellerini Finansbank TMO Kart ile alabilecek olan çiftçiler, Finansbank’ın tarım sektörüne sunduğu kazançlı ürün ve hizmetlerden de yararlanabilecekler.

Finansbank, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile 2015, 2016 ve 2017 yılları için, ofisin alacağı ürünlerin ödemelerine aracılık etmek üzere 3 yıllık protokol imzaladı.

Protokol ile çiftçiler ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne teslim ederken Finansbank TMO Kart’larını kullanacaklar. Çiftçilerin ödemeleri de, bu karta bağlı vadesiz hesaplarına yapılacak.

Protokol ile Finansbanklı çiftçilere sundukları hizmet yelpazesini genişlettiklerini belirten Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber“Finansbank olarak ülkemizin kalkınmasında önemli yere sahip olan tarım sektörümüzü destekliyor, çiftçilerimize 150 şubemizde tamamına yakını ziraat mühendislerinden oluşan tarım danışmanlarımızla hizmet veriyoruz. İmzaladığımız üç yıllık protokol ile Tarım Bankacılığı hizmetlerimizi daha da genişlettik, Türkiye’nin Finansçısı olarak bu alandaki iddialarımızı daha da büyüttük. Artık çiftçilerimiz Finansbank TMO Kartları ile hem kolay ve hızlı olarak ürünlerinin karşılığını alacak hem de Finansbank’ın çiftçilere sunduğu avantajlardan yararlanabilecek” dedi.

Çiftçiler Finansbank’ta kazanıyor!

Finansbank’ın, çiftçilerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunduğu başlıca ürün ve hizmetler şunlar:

-          Fransız Kalkınma Ajansı Proparco’dan edinilen 20 milyon Euro ile ülkemizin kalkınmada öncelikli bölgelerindeki küçük/büyük tarımsal yatırımları ve özellikle organik tarımı, 10 yıla varan vadelerle kredi vererek destekliyor.

-          İş kurmak isteyen fakat sermaye ihtiyacı bulunan ve tarımsal üretime farklı bakış açısı getiren kadın çiftçilere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) temin ettiği 50 milyon Euro ile kaynak yaratıyor.

-          120 ay’a varan vade imkanı, ödemesiz dönem ve düşük faiz oranıyla sunulan Projeli Yatırım Kredileri ile işletmelerin ölçek ekonomisine uygun hale gelmesine ve daha rantabl çalışan tarımsal işletmeler haline dönüştürülmesine destek oluyor.

-          Kısa vadeli üretim öncesi tarımsal girdi (gübre, tohum, sulama sistemi vb) ihtiyaçlarını, ödeme dönemi hasat tarihine göre belirlenmiş Çiftçi Nakit ve Tarım DBS ürünleri ile karşılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER