CHP'li Ayhan Barut'tan Yangınlara Sert Tepki: "Ciğerlerimiz Yanıyor, İktidar Yetkisiz!"
SiyasetCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye'nin dört bir yanında süren orman yangınlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Her yaz tekrarlanan acı manzaraların yaşanmasına rağmen iktidarın yeterli önlemleri almadığını ve kalıcı adımlar atmadığını belirten Barut, "Maalesef ciğerlerimiz yanıyor ama iktidar oralı olmuyor," dedi. Barut, iktidarın yangın sezonuyla ilgili kapsamlı ve kalıcı adımlar atmamasını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.
ADANA – Türkiye, sıcakların artmasıyla birlikte yeniden orman yangınlarıyla mücadele ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut'tan iktidara yönelik sert eleştiriler geldi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olan Barut, yangınların orman ve yerleşim alanlarını tehdit etmesine rağmen iktidarın gerekli dersleri çıkarmadığını ve yetersiz kaldığını dile getirdi.
"İktidar Yetersiz, Acılardan Ders Çıkarılmıyor"
Ayhan Barut, yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden ekiplerin insanüstü fedakarlıklarını takdir ederken, asıl sorunun iktidarın yetersiz önlemleri ve etkin adımlar atmamasından kaynaklandığını vurguladı. Barut, "Tüm bu olan bitene, yaşanan acılara rağmen AKP iktidarının hala gerekli dersleri çıkarmadığı yaşanan kaostan, yangın bölgelerinde görülen eksiklerden, yetersiz önlemlerden ve etkin adımların atılmamasından anlaşılıyor," diye konuştu.
Benzer acıların tekrar yaşanmaması için etkin adımlar atılması çağrısını yineleyen Barut, "Rusya'dan veya başka ülkelerden yangın söndürme uçağı getirmek, kiralamak ve işi dışarıdan çözmeye çalışmak doğru değil. Ne yazık ki ülke olarak acılardan ders çıkaramıyoruz," ifadelerini kullandı.
Somut Çözüm Önerileri
Milletvekili Barut, orman yangınlarıyla kalıcı ve etkin mücadele için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
- Yangın Sezonu Tanımı Değiştirilmeli: Halen 1 Mayıs - 1 Kasım tarihlerini kapsayan yangın sezonu tanımı değiştirilmeli ve planlama tüm yıla yayılmalıdır.
- OGM Bütçesi Artırılmalı: Orman Genel Müdürlüğü'nün bütçesi acilen artırılmalıdır.
- Orman Köylüsü Desteklenmeli: Küstürülen orman köylüsü refaha kavuşturulmalı ve yangınla mücadelede aktif rol alması sağlanmalıdır.
- Türk Hava Kurumu Aktifleştirilmeli: Ata yadigarı olan Türk Hava Kurumu (THK) desteklenerek aktif biçimde yangın mücadelesine dahil edilmelidir.
Barut, açıklamasının sonunda, "Hepimize geçmiş olsun, bir an önce bu yangınlar söndürülsün," temennisinde bulundu.
İlginizi Çekebilir