© Tarım Pusulası 2021

CEVİZİN MARKA YOLCULUĞU

CEVİZİN MARKA YOLCULUĞU

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği “Ceviz Üretimi Proje Toplantısı” Vali Cevdet Can başkanlığında yapıldı.
 
Kelkit Havzası tarımsal üretim faaliyetleri arasında önemli bir yer tutan ceviz yetiştiriciliğinin rekabet şartlarını kümelenme modeliyle güçlendirmek ve Kelkit Havzası’nda cevizin marka yolculuğunu başlatmak amacıyla Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Vali Cevdet Can başkanlığında toplantı yapıldı.
 
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Kelkit Havzası Kalkınma Birliği ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan “Kelkit Havzasında Ceviz Üretimini Geliştirme Entegre Projesinin (Kelkit Havzasında Cevizin Marka Yolculuğu) olgunlaştırılması ve havzadaki diğer illerin mevcut potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla yapılan toplantıya; Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Sivas, Tokat illerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman Fidanlık Müdürlükleri temsilcileri katıldı.
 
Vali Can, toplantıda yaptığı konuşmada Sayın Başbakanımızın Valiler Toplantısında “Bölgesel çalışma anlayışını geliştirin” demesi üzerine tekrar bu birlikleri yaşatmak ve geliştirmek anlayışını ortaya koyduklarını söyledi. Buna ilave olarak bölgemizde zaman içerisinde Sivas, Yozgat, Tokat, Amasya ve Çorum’u içerisine alan DAP gibi yeni bir kalkınma idaresi kurulabileceğini dile getiren Vali Can, hayvancılık desteklerinin de bu idarelere verildiğini söyledi.
 
Vali Can, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği tarafından belirlenen hedefleri de 4 başlık altında ifade etti:
 
1-Bölgeye maddi değer katacak ürün ortaya çıkarmak. Bunu “ceviz” olarak belirledik.
2-Tıbbi aromatik bitkiler. (Dünyada tıbbi aromatik bitkiler pazarının 1 milyar dolar olduğundan bahsediliyor.)
3-Turizm rotası.
4-3Y yi bölgede hakim kılmak. “Yerli-Yenilikçi-Yeşil” Bunun için de suyumuzu korumamız, kirletmememiz lazım.
 
Vali Can konuşmasını; “Bunları gerçekleştirdikten sonra da küçük projelerle uğraşmayalım, birlikte büyük bir proje yapalım” sözleriyle tamamladı. 
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Soner Karataşoğlu, GOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap, Prof. Dr. Yaşar Akça, Erzincan Tarım İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Sivas Tarım İl Müdürü İhsan Aslan, Tokat Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Giresun Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kahya, Gümüşhane Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çıkrıkçı ve üye illerin Orman Fidanlık Müdürlükleri temsilcileri katıldı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER