Çetintepe Barajı'nda inşaat çalışmalar devam ediyor
TarımAdıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta olmak üzere 668 bin 160 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak Çetintepe Barajı inşaatında yüzde 18 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Fırat Nehri'nin en büyük yan kollarından biri olan Göksu Çayı üzerinde inşa edilen Çetintepe Barajı'nda inşaat çalışmalar devam ediyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çetintepe Barajı'ndaki inşaat çalışmalarında yüzde 18 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı, kil çekirdekli memba kum çakıl, mansap kaya dolgu şekilde inşa edilen barajda, gövde perde ve kapak enjeksiyonu yapımına başlanıldığı belirtildi.
Temelden yüksekliği 116 metre olan Çetintepe Barajı'nda önümüzdeki mayıs ayında gövde dolgusuna başlanacağı ve 2015 yılı içerisinde baraj ana ulaşım yolunun tamamlanarak, barajın gövde dolgusuna ve dolusavak beton imalatına başlanılmasının hedeflendiği ifade edildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eylül 2013' te temeli atılan Çetintepe Barajı'nın Adıyaman ve çevre illerin hayali olduğunu kaydetti.
Adıyaman'da çok sayıda baraj ve sulama tesisini inşa ettiklerini anımsatan Eroğlu, bu projenin de çok heyecan verici olduğunu ve bölge halkının bu barajı uzun zamandır beklediğini hatırlattı.
Eroğlu, "Çetintepe Barajı'nı en kısa zamanda tamamlayarak bölge halkının hizmetine sunacağız" dedi.
Milli Ekonomiye yılda 217 milyon liralık katkı verecek Çetintepe Barajının Ekim 2017'de bitirilmesi hedefleniyor.
DSİ tarafından inşası devam eden Çetintepe Barajı, Harmancık Barajı, Çatboğazı Barajı ve Aksu Barajı ile birlikte Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı kapsayan Gölbaşı Ovası, Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında toplamda 668 bin160 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı aktarıldı.
Çetintepe Barajı'nda depolanacak su ile 94 bin 710 dekar Kahramanmaraş, 293 bin 200 dekar Adıyaman ve 280 bin 430 dekar da Gaziantep sınırları içerisinde sulama yapılacağı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir