© Tarım Pusulası

Çankırı'da Su Verimliliği Seferberliği

Çankırı'da İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için alınacak önlemler ele alındı.

Çankırı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi. Çankırı Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı Dr. Mustafa Berk Duygu, İl Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan ve kurul üyeleri katıldı.

Su Kaynakları Koruma Altında

Vali Yardımcısı Aydın Börü, açılış konuşmasında suyun insan hayatındaki önemine dikkat çekerek, su kaynaklarının korunması için tüm kurumların iş birliği içinde olması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri, Su Verimliliği Yönetmeliği, tarımsal sulama ve kuraklık hakkında bilgilendirme sunumları yaptı.

Verimli Kullanım İçin Çalışmalar Devam Edecek

Katılımcı kurum ve kuruluşlar, su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve daha verimli kullanılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları paylaştı. Toplantıda, kurumlar arası iş birliği ile su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik uygulamaların ve yatırımların takip edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda, alınan kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla bir takvim belirlendi. Belirlenen takvim çerçevesinde çalışmaların planlanması kararı alınarak toplantı sona erdi.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için çalışmalarına aralıksız devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER