© Tarım Pusulası 2021

Burdur'da 25 yıldır üretilen Antep fıstığının hasadı yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde 25 yıldır üretilen antepfıstığının 2018 yılı hasadı başladı.

Eylül ayı sonunda hasat edilen antepfıstığı bu yıl Eylül ortasında hasat edilmeye başlandı. Bölgenin ilk üreticisi Adem AKGÜN'e ait 10 dekarlık kapama bahçedeki 210 adet ağaç Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğünün de katılımı ile hasat edildi.

Üretici Adem Akgün üretimle ilgili olarak verdiği bilgide yaklaşık olarak 7-8 ton yaş (3-3,5 ton kuru) antepfıstığı elde edilen bahçede uzun süredir bölgede verimli ve kârlı bir üretim yaptığını söyledi. Gündoğdu köyündeki başarılı bir üretim sonrası diğer üreticilerin de antepfıstığı üretimine başladığı ve köyde şu anda 100 dekarı aşan bir bahçe tesis edildiği bilgisini verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Darcan ise yaptığı açıklamada; "İlk 7 yıllık bakım sonrası yıllık masrafı düşük olan ve elde edilen ürünün depolama süresinin de uzun yıllara yayılması bölgemizde özellikle Bucak yöresinde antepfıstığı üretiminin gelişmesine sebep oldu. İl ve İlçe Müdürlüğümüzce birim alandan daha fazla gelir getiren tarımsal faaliyet konuları desteklenmekte olup, bu tip uygulamaların yayılması için tanıtım çalışmalarına da tarımsal ekonominin güçlenmesi adına önem verilmektedir." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER