© Tarım Pusulası 2021

Bunun adı resmen 'ekmek kavgası'

Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç'un bir süredir marketlere 250 gram ekmeği 25 kuruştan sattığını iddia eden bir grup fırıncı esnaf, buna tepki göstererek fiyatı 75 kuruştan 45 kuruşa düşürdü. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir'de daha önce 75 kuruş olan 250 gram ekmeğin fiyatı, bazı fırıncıların Tunç'a tepki göstermesi sonucu rekabetle düşüşe geçti.

Ekmeğin fiyatını önce 60, daha sonra 50 kuruşa indiren bazı fırıncılar, bugünlerde 45 kuruştan satmaya başladı. Ucuz ekmek rekabeti sonucu fiyatların 45 kuruşa kadar gerilemesi, en çok vatandaşları sevindirdi. Kalabalık olup evine her gün fazla sayıda ekmek alanlar, rekabetin devam etmesini istiyor.

BOKS MAÇI DEĞİL Kİ

Fırıncılardan Taner Cengiz, Tunç'un oda üyelerine sahip çıkmadığını ve alınan tarife kararına uymadığını ileri sürdü. Onun, market ve bakkallara ekmeği 25 kuruştan sattığını iddia eden Cengiz, "Başkan böyle yaparsa biz nasıl ayakta duralım? Oda Başkanı bu uygulamasından vazgeçmediği sürece ekonomik gücümüzü sonuna kadar kullanıp rekabete devam edeceğiz. 250 gram ekmeğin maliyeti bize 57 kuruş, satışımız ise 45 kuruş. Dayanabileceğimiz yere kadar dayanacağız" dedi. Mehmet Akbaş da aylardır 50 kuruşa ekmek sattığını ifade etti. Tunç'tan geri adım atmasını isteyen Akbaş, "Sonuna kadar bu rekabeti sürdüreceğim. Boks maçı değil ki hakem araya girip mola versin. Böyle bir imkan yok" ifadesini kullandı.

REKABETİN BENİMLE İLGİSİ YOK

Rekabetin kendisiyle ilgisinin bulunmadığını iddia eden Tunç ise 45-50 kuruşa ekmek satarak maliyetlerin karşılanamayacağını vurguladı. Fiyat indirimine giden fırıncıların ancak 1-2 yıl önceden un stoğu yapmışsa bunun maliyeti kurtarabileceğini dile getiren Tunç, "Günlük un alıp ekmek satarak bu rekabet yapılamaz. İndirimli ile normal fiyata satılan ekmek arasındaki kalite farkı olup olmadığına da vatandaşlarımız karar verecek" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER