Biyolojik Mücadele ile Kalıntısız Ürün ve Temiz Çevre!
TarımMuğla İli Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü turunçgillerde unlu bit zararlısına karşı biyolojik mücadele için eğitim çalışmalarına hız kazandırdı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Okan BİLGİÇ; "Biyolojik Mücadele, doğal dengenin korunması zararlı böceklerin bir tarım alanındaki yoğunluğunun ekonomik zarar seviyesi altında tutulabilmesinde, zararlı böceklerin ve hastalıkların mücadelesinde özetle tarımda sürdürülebilirliğin sağlanmasında, doğal düşmanların yani faydalı böceklerin kullanılmasıdır. Biyolojik Mücadele ile, çevre ve insan sağlığı da ilaçların olumsuz etkilerinden korunmuş olmaktadır.
İlçemizde turunçgil bahçelerinde 'Unlu Bit' zararlısına karşı biyolojik mücadele diğer mücadele yöntemleriyle birlikte kombine olarak kullanılmaktadır.
Turunçgil Bahçelerinde unlu bit zararlısına karşı Biyolojik Mücadele yöntemiyle avcı böcek (predatör- Cryptolamus montrouzieri) ve avcı arıcık (parazitod- Leptomastix dactilopii) salımı gerçekleştirilmektedir. Ruhsatlı olan ilaçlarla yapılan kimyasal mücadelenin yanı sıra biyolojik mücadele de zararlının yok edilmesinde son derece etkili olup önerilmektedir.
Aynı zamanda Biyolojik Mücadele uygulamaları Bitkisel Üretim kapsamında desteklenmektedir" dedi.
Bu konuda eğitim ve yayım çalışmalarının devam edeceğini ifade ettiler.
İlginizi Çekebilir