Bayat’ta Çilek Tarla Günü Düzenlendi
TarımBayat’ta Çilek Tarla Günü Düzenlendi
Bayat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Mütevelli Heyeti tarafından alınan bir kararla, vakfın imkanları ile tesis edilen Örnek Çilek Bahçesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çilek Tarla Günü yapıldı.
İlçe merkezi sanayi kavşağında bulunan çilek bahçesinde yapılan tarla gününe Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Halit Yıldırım, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Erman Kirendibi, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Vasfi Dolak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arslan Arslan, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, İskilip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Sülük, daire amirleri, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Köy ve Mahalle Muhtarları ile çok sayıda çiftçi katıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arslan Arslan yaptığı açılış konuşmasında vakıf imkanları ile Kaymakamlık adına 1,5 dekar alanda toplam 9.000 çilek fidesi dikerek bahçe tesis ettiklerini ve çeşit olarak yediveren çeşitlerden tadı, aroması ve pazar değeri yüksek olan albion çeşidi kullandıklarını söyleyerek, bundan sonraki amaçlarının projelerini çiftçiler bazında uygulamaya sokarak başta çiftçiler olmak üzere İlçemiz ve Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.
Belediye Başkanı Ekrem Ünlü yaptığı konuşmada Bayat'ta alternatif ürün yetiştiriciliğinin artmasının öneminden bahsederek, halkımızın kendi gelirini kendi sağlayabileceği projelerden Vakfın destek sağladığı örnek bir proje yapmak sureti ile halkımıza göstermeyi düşündüklerini ve daha sonra bütün köylerimizde yetiştiricilik yapılmasını istediklerini söyleyerek, Bayat'ın yararına olan bir çalışma olduğuna inandığını, üretimin 1 yıl sonra 200-300 dekar alana yayılmış şekilde görmeyi temenni ettiğini söyledi.
Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş yaptığı konuşmada Bayat'ın kırsal alanda tarım yapılan ve sulama imkânı az olan ilçelerden olduğunu belirterek bu tür alternatif ürünlerin çok uygun olduğunu ve yapılan bu projeyi çok başarılı bulduğunu söyleyerek, bu işin esas mihmandarlarının bayanlar olduğunu ve bundan sonra açılacak bir kursa bayanların da katılmasını sağlayarak bu alanda çalışma ve üretme imkânlarına ulaşacaklarını belirtti.
Bayat Kaymakamı İdris Akça yaptığı konuşmada İlçemizde genelde ekonomik değeri düşük olan buğday, arpa gibi ürünlerin yetiştirildiğini ve kuru tarım yapıldığını belirterek, bu duruma karşı ekonomik değeri yüksek olan alternatif üretim oluşturmalarının gerektiği düşüncesiyle bu projeyi yaptıklarını ve Bayat için 2015 yılının bir milat yılı olmasını istediklerini söyledi. Bu projeyi özellikle bayanların yapabileceği bir iş olması dolayısıyla tercih ettiklerini, bayanların bu işe sahip çıkacağına inandıklarını ve artık bayanlarında aile ekonomisine katkı sağlamalarını istediklerini belitti. Ayrıca Ankara pazarının İlçemize yakın olmasının bir avantaj olduğunu, üretimi bütün köylere yaymak sureti ile çilek yetiştiriciliğini ilçenin temel geçim kaynağı yapmayı amaçladıklarını söyledi. Projenin Bayat'a hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaları ardından katılımcılara çilek hasadı yaptırılarak ikramlarda bulunuldu.
İlginizi Çekebilir