Arıcılar Artık İlkbaharda İlave Besleme Yapmayacak
HayvancılıkAdıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bakanlık tarafından finanse edilen Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Organik Arıcılık yapan arıcı çiftçilere Faselya (arıotu) tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bakanlık tarafından finanse edilen Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Organik Arıcılık yapan arıcı çiftçilere Faselya (arıotu) tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil ALAN konuşmasında; Faselya (arıotu)'nun bol çiçeğe sahip olması, uzun süre çiçekli kalması, çiçeklerinin bol miktarda polen ve balözü içermesi nedeniyle bal arıları tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen bir bitkisi olduğunu, rakımı 500 metreye kadar olan yerlerde sonbahar ekilişleri, 500 metreden yüksek yerlerde ilkbahar ekilişleri yapılarak 1,5-2 ay çiçeklenme süresiyle arıların faydalanmasının sağlanacağını, bunun yanında dekara 40-50 kg tohum verimi ile 300-3500 kg/da yeşil ot verimi ile büyükbaş hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyacı karşılanmış olacağını belirtti.
Adıyaman'da organik arıcılığa geçiş sağlanmaya yönelik üç proje ile arıcılar organik arıcılığa geçirilmektedir. Arıotu ile arıcıların ilkbahar döneminde çiçeğin ve balözünün az olduğu ve arıcıların zorunlu olarak ilave besleme yapmak zorunda kaldıkları dönemde doğal olarak çiçekten faydalanmaları sağlanacaktır. Arıcılarımızın bu ihtiyacını karşılamak için Bakanlıkca finanse edilen Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında 500 kg Faselya (arıotu) tohumu alınarak Merkez, Kahta, Çelikhan ve Sincik İlçelerinde faaliyet gösteren organik arıcılık yapan çiftçilere dağıtılmıştır.
İlginizi Çekebilir