© Tarım Pusulası 2021

Antalya'da Tarımda Uzaktan Eğitimler İle 1 Milyonu Aşkın Kişiye Ulaşıldı

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, “Uzaktan Eğitimler ile Çiftçilerimize ve Girişimcilere Yol Gösterici Olduk”

Tarımın insanlığın başlangıcından bugüne dek en önemli sektörlerin başında geldiğini belirten Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca, Covid-19 sürecinde de tarıma ve gıda ihtiyacına olan önemi bir kez daha görmüş olduk. Antalya olarak bu süreçte hem tarımsal üretimimizi hem de tarımsal ihracatımızı arttırdık. Covid-19 döneminde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz Köy Kahvesi Programı, Tarım Orman Eğitim Günleri ve Online Eğitimler ile çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız konu uzmanlarımız tarafından bilgilendirildi.

Kentlerden köye dönüşlerin olduğu bu süreçte hayata geçirdiğimiz online eğitimler tarım anlamında girişimde bulunacak vatandaşlara yol gösterici oldu.

Türkiye’nin değişik Üniversitelerinin Öğretim Üyeleri, Bakanlığımıza Bağlı Araştırma Enstitüleri ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Uzman Personeli ve Özel Sektör Temsilcilerinin eğitici olduğu Uzaktan eğitim programı ile üreticiler alanında uzman olan eğitmenlerden eğitim aldılar. İnteraktif olarak gerçekleşen eğitimlerde alanında uzman olan eğitmenlere sorulanını anlık olarak iletme şansına sahip oldular. Eğitimlerin ücretsiz olması da vatandaşlarımız tarafından büyük takdir topladı. 

Eğitimlerde, Sinop’tan Hataya, Edirne’den Kars’a, Azerbaycan’dan, Almanya’ya , Nijerya’dan Saint Helena adasına, Pakistan’dan Amerika Birleşik devletlerine vatandaşlara bilgiler aktardık. 

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin 2020 Tarımda Dijitalleşme Yılı vizyonuna uygun olarak Müdürlüğümüz olarak eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında Antalya İl Müdürlüğü olarak, Covid-19 sürecinde de eğitimlerimiz ara vermeden devam etti.  Tarım sektörü paydaşlarına,  çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza birçok konuda online eğitimler vermeye başladık. 

Online Eğitimlerde Binlerce Kişiye Ulaşıldı

Karaca ‘Muz Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları ile Mücadelesi Eğitimi, Avokado Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları ile Mücadelesi Eğitimi, Kuzu ve Oğlak Ölümleri Eğitimi, Bitkisel Üretimde Atik Yönetimi Ve Kompost Yapımı Eğitimi, Tarımda Markalaşma ve Coğrafi İşaretler Eğitimi, Tarımın Terapi Amaçlı Kullanımı Eğitimi, Dijital Pazarlama ve Satış Sistemleri Eğitimi, Kırsal Alanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi, Besin Elementlerinin Bitkilerdeki Noksanlık Belirtileri Eğitimi, İyi Tarım Uygulamaları Belgelendirme Prosedürü, Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri Eğitimi, Topraksız ve Topraklı Çilek Yetiştiriciliğinin Prensipleri Eğitimi, Karanfil ve Gül Yetiştiriciliğinin Temel İlkeleri Eğitimi, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Tarımının Temel İlkeleri Eğitimi, Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Biyolojik Mücadele Eğitimi, Ziraat Mühendisleri İçin Bitki Sağlığı Eğitim Günleri Eğitimi, Yeşil Elmas Avokado Eğitimi, Çiftlik Hayvanlarında Doğru Besleme Teknikleri Eğitimi ve bu hafta 60. sı gerçekleşecek olan Köy Kahvesi programı ile de sosyal medya hesaplarından da yayınlanarak 1 Milyonu aşkın kişiye ulaşıldığını söyledi.

Karaca, Önümüzdeki günlerde de Bağcılık Eğitimi, Seralarda Planlama Ve Otomasyon Eğitimi, Ceviz Yetişticiliğinde Verim Ve Kaliteye Etki Eden Faktörler Eğitimi, Örtüaltı Muz Yetiştiriciliği Eğitimi, Tarım İşletmelerinin Sosyolojik Yapısı Eğitimi, Salep Yetiştiriciliği Eğitiminde yapılacağını belirtti.

Eğitim faaliyetlerine destek olan tüm paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum

Karaca, "Tarımsal yayım faaliyetlerinin aksamaması ve üreticilerimizin eğitimlerden mahrum kalmamaları için yeni normal denilen bu sürece çok hızlı bir şekilde adapte olduk. Antalya’da Online Tarım Eğitimlerini başarıyla sürdürüyoruz ve eğitimlere devam edeceğiz. Bu vesileyle kendi imkanlarımız ile yaptığımız bu eğitim faaliyetlerine destek olan tüm paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER