© Tarım Pusulası 2021

Antalya Tarımında Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Teknikleri

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKUZAL) ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında "Tarım İstatistiklerinin Güçlendirilmesi" iş birliği protokolü imzalandı.

AKUZAL Merkez Müdürü Prof. Dr. Namık Kemal Sönmez ve Antalya Tarım Orman İl Müdür V. Gökhan Karaca tarafından Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde imzalanan protokol ile tarımsal uygulamalarda ve veri analizlerinde yaygın olarak kullanılan coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama teknolojilerinin Akdeniz Bölgesinde de kullanılması mümkün olacak.
            “Antalya’nın yaklaşık 3,6 milyon dekar tarımsal alanıyla bitkisel üretimde birinci il olduğunu vurgulayan Antalya Tarım ve Orman İl Müdür V. Gökhan Karaca ‘İlimizde yoğun bir tarımsal üretim gerçekleştirilmekte 14 Milyar TL bitkisel üretim değeriyle Tropik meyvelerden, sebzelere, tahıldan tıbbi ve aromatik bitkilere kadar çok geniş ürün yelpazesine sahip olarak bitkisel üretimde tartışmasız lider konumdadır. Yaklaşık 4 milyon dekar alanda tarım yapılan Antalya örtü altı üretimin de lideridir.” Dedi. Karaca şöyle devam etti, Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKUZAL) ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile imzaladığımız Tarım İstatistiklerinin Güçlendirilmesi protokolü ile coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama tekniklerini ilimiz tarım sektörünün kullanımına açmak ve politikaların belirlenmesinde katkı sağlamak üzere bu projeyi yaptık. İlimiz bazında yapılan üretimin istatistiğini güçlendirerek tarımsal üretime katkı sağlayacak.” Dedi.
             Antalya’nın tarımsal üretimini daha ileriye götürmek için tarım istatistiklerini güçlendirmek ve daha sağlıklı analiz etmek amacı ile iş birliği yaptıklarını belirten AKUZAL Merkez Müdürü Prof. Dr. Namık Kemal Sönmez, “İş birliği protokolü çerçevesinde yapılacak çalışmalar, ülkemiz ve ilimiz tarım ve ormancılık politikalarının belirlenmesinde etkin rol oynayacak olup sürdürülebilir bir üretim için kaynakların daha etkin ve daha verimli kullanılması sağlanacaktır.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER