Adıyaman Organik Tarım Projelerinde İlk Sırada
TarımAdıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi projeleri bilgilendirme sunumu ve proje işbirliği istişaresi yapıldı.
Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Üniversitenin akademik ve idari çalışanları ile davetliler hazır bulundu.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Uzman Yılmaz DAĞTEKİN, Uzman M. Akif İLKHAN, Saha İdarecisi Arzu KARAASLAN ve Proje Yöneticisi Dr. Muhyettin SİRER’in katılımıyla gerçekleştirilen istişare etkinliğinde GAP Bölge Kalkınma İdaresinin üniversite ve kamu ile gerçekleştirebilecekleri projelerden bahsedildi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Uzman Yılmaz DAĞTEKİN GAP’ın hayatımıza girişi ve etkilerinden bahsederken, kalkınma planları, tarım ve sulama konuları ile ilgili projelerden örnekler verdi. Proje Yöneticisi Dr. Muhyettin SİRER ise yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliğinin arttırılması konularındaki projelerden bahsetti. Saha İdarecisi Arzu KARAASLAN Organik Tarım Küme projelerinden bahsederek, organik tarım projeleri konusunda Adıyaman'ın Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi birçok ili geride bırakarak birinci sırada olduğunu söyledi. Uzman M. Akif İLKHAN da GAPYENEV Merkezi ve Merkezde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.
Soru cevap kısmı ile devam eden istişare toplantısının ardından konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlik sonunda ise Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ tarafından katılımcılara adlarına Üniversitemizde dikilmiş fidan sertifikaları takdim edildi.
İlginizi Çekebilir