© Tarım Pusulası 2021

Adana'da Meyve Bahçelerinin Sayısı Artıyor

Adana'da özellikle mandarin, limon, portakal, zeytin, badem, nar, nektarin, erik, kaysı ve şeftali bahçe tesisleri son yıllarda artmaktadır.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elamanları tarafından üreticilere bahçe tesisi, biyolojik mücadele, kültürel mücadele, biyoteknik mücadele ve kimyasal mücadele konularında uygulamalı olarak eğitim vermektedir. Özellikle üretim teknikleri (tohumla, çelikle, aşı ile üretim), kültürel mücadele (toprak işleme, kaliteli üretim materyali kullanma, gübreleme, dikim şekli, sulama-drenaj, budama, kullanılan alet ekipman, dikim zamanının ayarlanması, hasat zamanın ayarlanması), kimyasal mücadele (bitki hastalığı ve zararlıları ile koruyucu önlemler) ve kültürel mücadele gibi konularda çiftçi toplantıları ve tarla başı eğitimleri şeklinde bilgilendirme eğitimleri yapılmaktadır. Üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan meyve yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılar ile ilgili kitapçıklar ve broşürler dağıtılmaktadır. Ayrıca diğer kurumların meyve yetiştiriciliği hakkında açmış oldukları eğitim kurslarına İl Müdürlüğü teknik elamanlarınca eğitim desteği vermektedir. 

En son Çukurova Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Yüzüncü Yıl Mahallesi Çağrıbey lisesinde meyve üreticilerine açmış olduğu “Meyvelerde Budama ve Aşılama” kursuna, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı teknik elamanlarından Tekniker Mahmut KILÇIK eğitici olarak katılarak, 57 üreticiye meyve ağaçlarında budama teknikleri ve meyvelerde aşılama çeşitleri konularında eğitim verdi. Kursta başarılı olan üreticilere budama ve aşılama belgeleri verildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER