© Tarım Pusulası 2021

65 Çiftçiye 500 Bini Aşkın Fide Dağıtıldı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik hazırlanan ‘Kent Tarımı ve Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirmesi projeleri kapsamında 65 çiftçiye 500 Bini aşkın marul(kıvırcık), pazı fideleri dağıtıldı.

Çiftçilerin tarımsal girdilerini azaltıp, üretimi aralıksız sürdürmek adına hazırlanan projeler kapsamında ilk fide dağıtımı Kadıköy Beldesinde gerçekleştirildi.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, Termal Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hadi Dağaşan, teknik personeller ve çiftçilerin katıldığı dağıtım töreninde çiftçiler fidelerini teslim alarak memnuniyetini dile getirdiler.

VALİ KAYA KADIN ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Günün ikinci programı Kazımiye Köyü’nde gerçekleştirildi. Buradaki fide dağıtım törenine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, teknik personellerimiz ve çiftçiler katıldı.

Protokol üyelerinin çiftçilerle bir araya geldiği fide dağıtım etkinliklerinde farklı ilçe ve köylerden toplam 65 çiftçiye 293 bin 650 adet kıvırcık (marul), 218 bin adet pazı fideleri dağıtıldı. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerden memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler, tarımsal destekler sürdükçe üretime devam edeceklerini belirttiler.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Yaman sonbahar dönemi projeleri hakkında yaptığı açıklamada; “2024 yılı sonbahar dönemi projeleri tamamlandığında 800 bin adet kıvırcık(marul) fidesi ile 218 bin adet pazı, 378 bin adet karalahana fidesi üretime katkı olması adına çiftçilere teslim edilmiş olacak. Sonbahar projelerinin toplam bütçesi 2.183.862 TL olacak” dedi.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü olması dolayısıyla fide dağıtımının ardından kadın çiftçilerle bir araya gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya bu anlamlı günü kutladı. Çiftçilerle tarımsal faaliyetler hakkında sohbet eden Vali Kaya, programın ardından kadın çiftçileri sera ve tarlalarında ziyaret ederek hasat yaptı. Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak tarımın önemini ve zorluklarını yakından bildiğini ifade eden Vali Dr. Hülya Kaya tarım emekçilerine büyük saygı duyduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER