© Tarım Pusulası 2021

259 Aileye 1544 Arı Kovanı Dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 2015 yılı içinde dağıtılması planlanan 10.000 adet arı kovanının dağıtımına Süleymanpaşa ilçesiyle  devam edildi.

Tekirdağ tarımsal üretim deseninde ağırlıklı olarak yer alan özellikle yağlı tohumlu bitkiler ile meyve ve sebzelerin verim artışında önemli artışlar sağlayacak olan arıcılığın geliştirilmesi yönünde uygulanan bu proje; konusunda ülke genelinde uygulanan en büyük proje olma özelliğine de sahip bulunuyor.

Tekirdağ tarım sektörünü çeşitli cephelerden ele alıp ve desteklemeyi kararlaştıran Büyükşehir Belediyesince söz konusu proje dahilinde Süleymanpaşa’da  259  aileye toplam 1544  adet arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Sahil Dolgu sahada gerçekleştirilen dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve diğer tarımsal kuruluşların başkanları da katıldı. 

Açılışta konuşan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan  proje ile ilgili bilgiler verdi  ve  karlı olan bu proje kapsamında 5 yılda toplam 10 bin arı kovanı dağıtılacağını söyledi. Aslan “ Bizim derdimiz bal değil yağ. Petrolden sonra en çok ihracat yaptığımız bir ürün. Bu proje il için de ülke için de son derece önemli bir proje” dedi.  

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu  ve Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan da bu güzel proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına teşekkür ettiler.

Dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Yıllardır tarıma verdiğim hizmetlerden dolayı ilk oluşturduğumuz dairelerin başında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yer aldı. Her Tekirdağ’lı gibi bizim de tarıma özel bir ilgimiz var. Tekirdağ’ın arazisinin birçoğu tarım arazisi ve Ayçiçek, buğday ve kanolanın büyük bir  bölümünün üretimi Tekirdağ’da. Buğday verim ortalaması da Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu proje kapsamında 50 bin kovanı çiftçimize kazandırmak istiyoruz. Tekirdağ’da 400 bin kovan potansiyeli var. Bu projenin hayırlı olmasını ve kaliteli bal yetiştirmenizi diliyorum” diye konuştu.

Başkan Albayrak bu projeye onay veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerine de ayrıca teşekkür etti. Konuşmaların ardından 1544 adet kovan 237 aileye dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER