© Tarım Pusulası 2021

2018 Ankara'da İyi Tarımda Atılım Yılı Olacak

Tarımın pek çok alanında Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Başkent Ankara, İyi Tarımda da söz sahibi olmak için atağa geçiyor.

2015 yılında 64 üreticinin 9.094 da alanda İyi Tarım Uygulamaları projesi yürüttüğü Ankara'da, 2017 yılında üretici sayısı 449'a, uygulama yapılan alan miktarı da 40.000 dekara ulaştı.

Ankara'da İyi Tarım Uygulamalarını yaygınlaştırma çalışmalarını hızlandıran İl Müdürlüğümüz 2018 yılını atılım yılı ilan ederek bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor. İlk iş olarak İyi Tarım Uygulamaları Biriminde görev yapan teknik personel sayısını artıran İl Müdürlüğümüz, teknik personele yönelik olarak da hizmet içi eğitim programı düzenledi. İyi Tarım Uygulamalarının yürütüldüğü 11 ilçeden ve şube müdürlüklerinden 28 teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, yürütülecek çalışmalarda izlenecek yol haritası da belirlendi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifikalarını vererek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan ve teknik personelle yapılacak çalışmalarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunan İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, İyi Tarım ürünleri hakkında tüketicilerin yeterli bilgi sahibi olmadığını, dolayısıyla İyi Tarım ürünlerine yönelik talebin de yeterli düzeyde olmadığını belirterek, 2018 yılında yapacakları çalışmalarla bu konuda Ankaralı tüketicilerde bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

İyi Tarım uygulamalarına Bakanlığımızın önemli miktarlarda destek verdiğini, İyi Tarım ürünlerinin pazarlarda daha avantajlı, tüketici açısından da daha cazip olduğunu, ancak tüketicilerin kafasında bazı şüpheler bulunduğunu dile getiren İl Müdürü Korkmaz şunları söyledi: "Biz tüketicinin kafasındaki bu soru işaretlerini kaldırabilirsek, hem ilimizde, hem ülkemiz genelinde bu ürünlere rağbet artacak, bu ürünleri üreten çiftçilerimiz de daha çok para kazanacak, taklit, tağşiş ve suistimal olayı da azalmış olacak."

İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Başvurularının 30 Mart 2018 tarihinde sona ereceğini hatırlatan İl Müdürü Korkmaz, 2017 yılında İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilere meyve sebze grubu için Bireysel Sertifikasyonda 50 TL/da, Grup Sertifikasyonunda 40 TL/da, Süs Bitkileri ve Tıbbi Aromatik Bitkiler için Bireysel Sertifikasyonda 100 TL/da, Grup Sertifikasyonunda ise 80 TL/da, Örtü altı Yetiştiriciliğinde ise 150 TL/da destekleme ödemesi yapılacağını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER