11. Ulusal Veteriner İç Hastalıkları Kongresi Başladı
TarımSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nce (OMÜ) düzenlenen 11. Ulusal Veteriner İç Hastalıkları Kongresi başladı.
Anemon Otel’de başlayan kongreye; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, üyeler, yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler katılıyor.
“ÜLKE OLARAK MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMAYI PEK SEVMİYORUZ”
Kongrenin açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “İnsan sağlığının hayvan sağlığıyla ne kadar ilgili olduğunu, paraziter bulaşıcı hastalıklar açısından değil evde beslenen hayvanlar açısından bile gerek alerjik hastalıklar olsun insan sağlığıyla hayvan sağlığı çok ilgili. Bu açıdan baktığınızda şöyle bir eksiklik var herhalde: Biz ülke olarak multidisipliner çalışmayı pek sevmiyoruz. Örneğin bir marketin tezgahındaki bir üründen kim sorumlu diye sorduğunuzda, gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner ciddi bir tartışmaya girerdi. Halbuki üçü de bunun bir tarafından sorumludur. Ben bu toplantının Samsun’da olması ve üniversitemizin yapması bizim için bir onurdur dedi” dedi.
“KONGRE ÖNEM ARZ ETMEKTE”
Ulusal Veteriner İç Hastalıkları Kongresi’nin 2 yılda bir düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, “İki yılda bir düzenlenen kongremiz, sadece bilimsel niteliği ve mesleki değeri ile değil, aynı zamanda hepimizi bir araya getiren sosyal özelliği ile de önem arz etmektedir. Kongremiz, yurt dışı katılımcıların ve farklı bölgelerden gelen bilim insanlarının bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına, mesleki dayanışmanın geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Kongremize katılan bilim insanlarına, klinisyen meslektaşlarımıza, kongrenin hazırlanmasına emek veren düzenleme kurulu üyelerine, katılım ve katkıları ile kongreye destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.
“MESLEĞİN ÖNEMİ DAHA FAZLA ORTAYA ÇIKACAK”
OMÜ Veteriner Fakültesi’nin Karadeniz Bölgesinde içinde hayvan hastanesi olan tek üniversite olduğunu ifade eden OMÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, “Türkiye’de kurulan 15. fakülte olmamıza rağmen şu anda üniversite sınavında 5. sıradan öğrenci alıyoruz. Tabi bunda şehrin katkısının yanında köklü bir üniversite olmamızdan kaynaklanıyor. Veteriner hekimliği sadece hayvan sağlığıyla ilgili değil insan sağlığı, çevre, gıda güvenliği, hayvan yetiştirme besleme noktasında vazgeçilmez bir meslektir. Dünya global bir köy haline geldikçe de bizim mesleğin önemi ve gerekliliği daha fazla ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
“11. Ulusal Veteriner İç Hastalıkları Kongresi" 24 Mayıs’ta son bulacak.
İlginizi Çekebilir