© Tarım Pusulası 2021

11. Tarla Bitkileri Kongresi Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi ile Tarla Bitkileri Bilimi Derneği ortaklığında düzenlenen 11. Tarla Bitkileri Kongresi’nin açılışı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongreye ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kongrenin açılış konuşmalarına geçildi. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökkuş, böylesine anlamlı bir kongrede bilim camiasıyla bir arada olmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Gökkuş, gerek yurtiçinden gerekse de yurt dışından 1000’e yakın katılımcının kongrede bulunduğunu ifade ederek kongrenin düzenlenmesinde birçok kuruluşun desteğini aldıklarını kaydetti. Ziraat Odaları dâhil kongrenin düzenlenmesine maddi manevi destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Gökkuş, kongrenin Çanakkale’ye ve bilim dünyasına hayırlar getirmesini diledi.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mendeş ise Türkiye’de uygulanan ziraatın güncel koşullara uyarlanması gerektiğini ifade ederek bu tür kongrelerin bunun bir ilk adımı olduğunu söyledi. Mendeş, tarım sektörü içerisinde tarla bitkilerinin önemli bir paya sahip olduğunu da vurgulayarak tarla bitkilerinin insanların ve hayvanların temel ihtiyaçlarını gidermede oldukça önemli olduğunu kaydetti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasına başlamadan önce özellikle son aylarda şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek şunları söyledi: “Şunu özellikle vurgulamak isterim, ne zaman şehitlerimiz varsa, ne zaman ülkemiz zor şartlar içine düştüyse bu aynı zamanda bize, milletimize hep güç vermiştir. Bu anlamda kendimizi daha güçlü, daha kararlı hissetmemiz ve daima her zaman olduğu gibi ileriye yürümemiz lazım.”
Rektör Acer, ÇOMÜ’nün böylesine değerli bir camiayı bir araya getirme onurunu yaşadığını da belirterek bunun tarihi bir anlamı olduğunu söyledi. 2015 yılının Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olduğunu söyleyen Rektör Acer, Çanakkale Zaferi’nin son yıllarda hak ettiği değeri bulmaya başladığını, ülkemizin oluşumunda ve gelişiminde temel bir mihenk taşı olduğunun daha iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi. Bu sene hem ÇOMÜ’nün hem de Çanakkale’nin Çanakkale Zaferini layıkıyla kutlamaya çalıştığını belirten Rektör Acer, ÇOMÜ olarak bundan ziyadesiyle bahtiyar olduklarını vurguladı. Üniversitelerin en önemli faaliyet alanlarından birinin bilimsel toplantılar yapmak ve organize etmek olduğunu söyleyen Rektör Acer, üretilen bilginin başkalarına ulaştırılabilmesinin hala en önemli yolunun kongreler, sempozyumlar, toplantılar olduğunu ifade etti. Rektör Acer, böylesine anlamlı bir kongrenin düzenlenmesine sundukları katkılardan dolayı da organizasyon komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ödül törenine geçildi. Ödül töreninde çeşitli üniversitelerin Tarla Bitkileri Bölümü’nden emekli olmuş öğretim üyelerine şükran plaketleri takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER